START THE STEP!

START THE STEP!

Saturday, May 7, 2011

dari mereka, kepadaku, kepada kamu.


   بسم الله الرحمن الرحيم


assalamualaikum. exam masih panjang perjalanannya, dan begitu juga ujian Allah di dunia. semua nya untuk kuatkan diri kita menjadi insan yang lebih kuat!macam biasa, mungkin kali ini sama seperti kali2 lain nya jugak, saya rasa anda tentu rasa kebosanan memasukki ruang lingkup 
let's begin the journey T_T
tapi inilah saya, saya berusaha seIKHLAS mungkin, ini saja yang mampu.
hayatilah~
hehe.serius. 

akhirnya exam practical dah habih, cuma tinggal dua paper untuk sheet exam physio+biochem. tapi nak bagi tau sikit la, bukan hanya time nak nikah ja boleh rasa increase heart rate!OR Tachycardia!time exam pun.aduhhh macam nak luruh jantung..tapi alhamdulillah. pas masuk, CHANGE! dah ok!tapi, dengan hanya mengingati Allah hati akan tenang~

Orang-orang yang beriman dan hati mereka manjadi tenteram dengan mengingat Allah. Ingatlah, hanya dengan mengingati Allah  hati menjadi tenteram. (al-Ra`d:28)

dan kali ni, saya ingin berkongsi, sedikit sebanyak artikel2 dari blog2 yang selalu dilawati. silalah baca ya.=)

terbaca artikel di blog ni. sedikit terasa, saya ni kasaQ sikit, nampaknya tak berupaya la..T_T...layak kah?

  (COMMON SENSE)ذَوق العام
membaca ISU semasa dari blog, A.I.Y. tentang isu mesir. anda sila klik.

sedikit risau dalam masa yang sama sokong jugak!nanti kita ulas. insha Allah. hurmmm
T_T

dalam bentuk video ceramah. sila lah dengaQ.=)

puitis~
=_= 

syukron tuk adik pelaut, sangat mendalam penulisan ini tukorang yang kering idea macam saya ni ha
T_T

saya tak berdaya nak pergi, sebab lebih utamakan untuk exam. bagi peluang adik2 la pulak.alasan..huhu
=P

alhamdulillah, rezki untuk kak husan dan suami. lahiQ lagi anak perempuan di BUMI MANSURAH ni. moga kalian tabah dengan segala nya.
p/s: bila pulak aku nak dapat mujahid+mujahidah ni.eheh..berangan la selagi perangai cam apa gi ni ha.T_T

itulah dia, jika tanya hati yang umoQ nak masuk 22 dah 26mei ni, sapa tamau kaween. huhu..tapi masih banyak yang saya kena pikiQ. insha Allah kita hanya merancang. Allah lagi tahu.layak kah kita lagi nak mendidik mujahid+mujahidah nak bangunkan islam nanti!!yah!!berusaha!!didik diri dulu!!calon nya nanti.
p/s: tu pun kalau ada calon mau.T_T

sebuah penulisan yang amat bermakna. 
USAH BERTANGGUH!
Di mana ada kemahuan di situ ada jalannya.
Hendak seribu daya tak mau macam2 la alasan di berinya ha
T_T

mengupas isu seORANG OSAMA dari USTAZ PAHROL, saya pun baru baca sekerat. nak maghrib. saja buat link. nanti sambung baca balik esok.hehe
=)

yang ni saya KIV dulu. nak baca lepas exam sheet.insha Allah.anda kalau tak ada keja, sila baca. menarik!
p/s:esok saya exam lagi, paper SHEET PHYSIO. doakan saya
=_=


Dalam Melangakah Terkadang Diri d ujI Dengan Ujian Yg terasa Berat HinGGa dri Terduduk&menaNgis..Perit Terasa tP KetahuiLAh&RenungilaH KembaLi ke Dalam dri....MungKin Dia HadirKan air MaTa Tika itu UTk menJahiT KemBali SejaDah iMan yg Kian TerKoyak LanTAraN Ada LanGkaH2 yg TerSasaR dr KeikHlasn..SeEMOga dri d TetapKan iman..D Setiap KepayahAn ada KemanisAn..^_^

3 comments:

Mohamadazhan hjDesa said...

salam, link menarik untuk dibaca ni =)

lavenderlover said...

menarik!

adenmadi said...

HHMMmmm...suma dh ckap menarik...nk ckp pe erk...>>pkir3<<......lliyana zaki CKP BYK!...;P///....ALDABES FOR EXAM...la takhof wa la tahzan..innalaha ma'ana..:))