START THE STEP!

START THE STEP!

Thursday, August 5, 2010

EDISI RAMADHAN~







اَللَّهُمَّ باَرِكْ لَنَا فِيْ رَجَبَ وَشَعْبَانَ وَبَلِّغْناَ رَمَضَان

Ya Allah, berkahilah kami dibulan Rajab dan Sya’ban dan pertemukan kami dengan bulan Ramadhan.” (HR Ahmad)

salam alaik....


alhamdulillah...tangan ni masih di beri kesempatan untuk menulis...bukan nya apa..sejak habis exam dua bulan yang lalu..rasa malas untuk menulis...tapi bila fikir balik cakap USTAZ SALMAN...jangan hangat2 taik keldai...wat keja kena konsisten..jangan time mula2 ja semangat...last2 jadi taik keldai keraih+busuk...:eheh:


sejak umoQ dah jadi 20 tahun ni...huhu...rasa semakin tua...tulang2 rasa lenguh..aduii..otak pun jd lemah sikit...neuron2 banyak nya tak terCONNECT...sebab malas..

:sigh:

rasa macam dah

kena..huhu..Osteoporosis

:ayokona:

kalau kita bilang2...lagi beberapa hari nak RAMADHAN...sesetengahnya tau cakap ja ramadhan kareem...tapi xhayati...kita bersediakah untuk ke TARBIYAH RAMDHAN...

sepatutnya...kita search2 balik....saya buat link 2 ja..yang len search la ye..dari duk men tenet...tengok perkara yang faedah..:ha?:

1.NIAT POSA LAGU MNA???

2.APA PERKARA SUNAT RAMDHAN???

3.PERKARA MEMBATAiKAN POSA???

4.FADHILAT POSA????

5.SEJARAH???

6.DOA2 ??


sebenaQnya banyak lagi...dalam melakukan sesuatu kita kena kaji apa yang ada dalam benda itu...:scream:

umpama nak men game FEEDING FRENZY(bajet tgh syok men game ni la ni)..huhu...kita kena tau..kita kena makan ikan kecik dulu..baru makan ikan besaq bila dah besaq...
:hi:

dan kutip jugak bintang2 untuk mendapat 1-UP(life marks)...bintang2 tue kalau kita umpamakan...dia seperti amalan2 sunat...jika kita tak tau kata dia bawak manfaat ...kita buat kah??...jadi...search2 balik lah yea...tp keredhaan Allah yang utama..
:anongnangyari:



KULLU SANAH WA ENTUM BILKHAIR!!!



:puppyeyes:



moga jalani tarbiyah ramdhan dengan niat yang ikhlas...kerana Allah...^_^


:astig:
dan saya hanya menyampaikan sedikit...Allah yang memahamkan anda...harap maap la no kalau xberapa paham apa yang saya merepek..=)

jangan asyik tidoq ja bulan posa nanti..(pesan espc tuk dri..):tsk:


lupa pulak...ni doa2 tuk ramadhan...cari la lagi..




:wave:wassalam~






























Dalam Melangakah Terkadang Diri d ujI Dengan Ujian Yg terasa Berat HinGGa dri Terduduk&menaNgis..Perit Terasa tP KetahuiLAh&RenungilaH KembaLi ke Dalam dri....MungKin Dia HadirKan air MaTa Tika itu UTk menJahiT KemBali SejaDah iMan yg Kian TerKoyak LanTAraN Ada LanGkaH2 yg TerSasaR dr KeikHlasn..SeEMOga dri d TetapKan iman..D Setiap KepayahAn ada KemanisAn..^_^

3 comments:

Akmal Hayat said...

ramadhan kareem..

fastabiqul khairaat..

Amin Rox said...

Albanat, sakit2 tulang ka? minum la susu Anlene, bagus untuk tulang2. hehe.

IsnyaAllah, sama mempergunakan bulan yang menjanjikan pelbagai kelebihan.

Allahumma balighna ramadhan!

albanaT said...

>amin rox..

besa la..dh semakin tua kut..telan susu 2 gelas sehari kut,,,aduss..nk skit jugak nk wat cam na kn..dh ikhtiar...T_T..

>akmal hayat+amin rox..

ya!!!RAMADAN KAREEM..fastabiQul khairat...=)